Indien in een gebied de eikenprocessierups aanwezig is, kan dit probleem het beste bestreden worden door een bedrijf dat hier ervaring mee heeft. Roodbeen BV bijvoorbeeld; wij bestrijden deze rupsen al jaren met veel succes.

Waarom bestrijden?

Eikenprocessierupsen ziet u vaak pas wanneer ze bomen, voornamelijk eikenbomen, al gedeeltelijk hebben kaal gegeten. De rupsen kunnen het beste bestreden worden, gezien ze een probleem veroorzaken voor zowel de gezondheid van de mens als voor diverse boomsoorten. Grote groepen processierupsen kunnen eikenbomen namelijk volledig kaal eten. Ondanks dat gezonde bomen weinig hinder zullen ondervinden van eenmalig bladverlies, kan de rups beter bestreden worden voordat ze de eiken volledig kaal hebben gegeten.

Hoe wordt de eikenprocessierups bestreden?

Om overlast van de rupsen te voorkomen, kunnen ze het beste worden bestreden. Hiervoor besproeien wij de bladeren met bacteriën.

Heeft u op uw terrein of in de omgeving last van de eikenprocessierups? Bestrijd deze dan niet zelf, maar kom voor advies naar Roodbeen BV. Wij zorgen graag voor een passende oplossing van het probleem.

Neem contact op:

Wij zijn gecertificeerd:

Wij zijn lid van: