Wanneer u wilt voorkomen dat bepaalde diersoorten een gebied binnenkomen, of juist verlaten, kunt u ervoor kiezen om vee- of wildroosters te plaatsen. Door het aanleggen van deze roosters blijft er een vrije doorgang voor overig verkeer bestaan, maar kunnen wilde dieren en veesoorten niet in gevaarlijke situaties terecht komen.

Het verschil tussen een veerooster en wildrooster

Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar kennen toch een groot verschil. Het grootste verschil is dat een veerooster een rooster van rondstaal bevat en een wildrooster een rooster van plaatstaal. Bij het veerooster wordt er gebruik gemaakt van rondstaal, omdat de hoeven van vee groter zijn en een andere vorm hebben dan de hoeven van wilde dieren. Tevens zijn de staven bij een veerooster verder uit elkaar geplaatst. Op deze manier kunnen zij het gebied niet verlaten.

Wanneer het plaatsen van een poort of een hek op de weg niet mogelijk is, wordt voor het binnenhouden van wild vaak gekozen voor een wildrooster. Deze is met name bedoeld voor dieren als wilde zwijnen, edelherten, reeën en damherten.

Roodbeen BV verzorgt graag de aanleg van vee- en wildroosters

Bij het aanleggen van vee- en wildroosters houden wij rekening met de hiervoor gestelde normeringen. Tevens heeft u de keuze uit diverse wildroosters, geschikt voor licht en zwaar verkeer. Bij de aanleg van onze roosters hoeft u zich tot slot geen zorgen te maken over andere dieren die mogelijk door de roosters vallen. Doordat de roosters voorzien zijn van een faunatrap, kunnen amfibieën en andere kleine diersoorten weer hun weg terugvinden naar boven.

Bent u benieuwd naar eerder door ons aangelegde vee- en wildroosters? Zie dan onderstaand voorbeeldproject.

Neem contact op:

Wij zijn gecertificeerd:

Wij zijn lid van: